Stoper Plemića za SportSport.ba

Slobodan Jakovljević: Strpite se i slušajte nadležne, sve prođe pa će i ovo!

Koronavirus je kako skoro u cijelom svijetu, tako i kod nas paralizirao i do daljnjeg odgodio sva sportska događanja. 

Košarkaško prvenstvo već je proglašeno završenim, dok rukometaši i nogometaši još sa zebnjom iščekuju hoće li se lige nastavljati. 

Kod nas svakako najpopularniji sport nogomet kao i u cijeloj Evropi je u "stand by" statusu i jedini koji može odlučiti o svemu je nažalost zloglasni COVID-19 virus. Slobodan Jakovljević, obrambeni stup HŠK Zrinjski je kao i njegove klupske kolege oslobođen kolektivnih treninga, no svi oni dobili su posebne režime koje bi trebali sprovoditi individualno. Teško je u ovakvom vremenu misliti na sport i nogomet, no Jakovljević je za SportSport.ba progovorio par riječi o svemu što se događa te kako on provodi u kojem se preporučuje ostanak unutar 4 zida.

"Da budem iskren, što se tiče mene i sviju nas koji nismo iz BiH, jako nam je teško" - govori snažni stoper Plemića i dodaje:

"Teško je to što ne možemo da budemo sa svojim najbližima, vjerujem da ovako mislimo svi koji smo u ovakvoj situaciji, ali šta je tu je. U ovakvoj situaciji vrijeme koristim da radim individualno sve ono što nam je trener dao. Pokušavam da to sprovedem na najbolji način. Evo, nađe se vremena i za pogledati neki dobar film, da se pročita neka dobra knjiga i to je to. Moramo nastojati da sprovodimo mjere koje su nam određene od nadležnih organa. Svim našim navijačima, ljubiteljima nogometa u cijeloj zemlji i svim ljudima poručio bih da se strpe, jer sve je prošlo, pa će i ovo. Ja se nadam uskoro" - kazao je Slobodan Jakovljević za SportSport.ba

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.