U januaru prešao u Sevillu

Niko nije opisao situaciju u Milanu kao Suso: "Nemoguće je tako da nešto ostvarite"

Endin Čaušević

Španski fudblaer Suso početkom ove godine napustio je Milan i karijeru je odlučio nastaviti u Sevilli.

Milan i Sevilla su dogovorili posudbu do kraja naredne sezone nakon čega će španski klub biti primoran da otkupi njegov ugovor. Suso je u prvom dijelu sezone odigrao 16 mečeva u Seriji A, ali svojim partijama nije baš oduševio.

Klub je odlučio da ga se riješi u januaru, a ubrzo je stigla ponuda Seville oko koje se u Milanu nisu dugo dvoumili. Suso je nakon svega za španske medije izjavio da mu nije žao što je napustio Milan.

"Nadam se da ću sa Sevillom igrati Ligu prvaka i nešto osvojiti. Želim ovdje ostati što duže. Što se tiče Milana tokom mog boravka tamo imao sam tri predsjednika, nekoliko trenera i brdo saigrača. Ne možete ništa napraviti kada nešto stalno mijenjate", rekao je Suso, te se osvrnuo na pandemiju koronavirusa.

"Niko nije očekivao da će nas ovako pogoditi. Musacchio mi je pisao i rekao da je sam u Milanu. Njegova porodica je nekoliko dana prije totalne blokade odlučila da se vrati u Španiju i sada je on sam tamo. Nadam se da će se sve brzo vratiti u normalu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.