Uništen transparent

Dok koronavirus hara Italijom, navijačka rivalstva ne prelaze preko nekih stvari

Admin Čaušević

Ni pandemija koronavirusa ne može ujediniti Italijne u nekim stvarima. Posebno se to odnosi na rivalstvo između pojedinih navijačkih grupa. 

Prije nekoliko dana klub navijača Atalante je na mostu postavio transparent prijateljstva i nade između Brescijea i Bergama, međutim nije se dugo zadržao na tom mjestu.

"Moramo vam saopštiti da su vandali tokom noći uništili transparent. Prethodnih dana je bilo pritiska da se transparent skine. Tužno je da u ovakvom trenutku za zemlju neko sebi dopušta da radi neke stvari", poručio je član kluba navijača Atalante, Gian Paolo Bellini.

Na transparentu je bilo ispisano: "Podijeljeni na tribinama, ujedinjeni u bolu". Međutim, očigledno je da navijačka mržnja ponekad ne poznaje ni granice, a ni razum.

Inače, Bergamo i Brescia su među najugroženijim italijanskim gradovima koronavirusom gdje svakodnevno umre na desetine osoba. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.