Ništa prije maja

Nijemci odlučili da produže suspenziju: Bez Bundeslige najmanje do maja

Edmir Škorić

Njemački nogometni savez pomjerio je potencijalni datum povratka Bundeslige i drugih liga na 30. april.

Prvobitno je odlučeno da se zbog pandemije koronavirusa nogomet u Njemačkoj "ugasi" do 3. aprila, no sada je izvjesno da će suspenzija potrajati najmanje do kraja idućeg mjeseca.

Dakle, prije maja nećemo gledati utakmice Bundeslige i nižih liga u Njemačkoj, a pitanje je hoće li se i do tada riješiti problemi izazvani pandemijom koronavirusa.

Bilo je glasina da bi Nijemci mogli okončati prvenstvo prije kraja i titulu dati vodećem timu, odnosno Bayernu, ali na kraju je presudila želja da se prvenstvo regularno odradi do kraja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.