Spasili 850 uposlenika: Igrači Dortmunda očitali svima lekciju svojim potezom

Pristali na smanjenje plate

Spasili 850 uposlenika: Igrači Dortmunda očitali svima lekciju svojim potezom

E. Čaušević

Klubovi u Njemačkoj već razmišljaju o početku treniranja iako se još uvijek ne zna kada će se nastaviti Bundesliga.

Wolfsburg je prvi koji je jučer odradio zajednički trening u teretani, a uskoro se očekuje da isto urade i ostali u klubovi. Bundesliga je prekinuta prije desetak dana i nije poznato kada će se sezona nastaviti.

Pandemija koronavirusa stvorila je veliki haos i na polju ekonomije, a to su klubovi itekako osjetili. No, igrači Borussije Dortmund pokazali su veliku ljudskost u ovoj teškoj situaciji.

Njemački mediji objavili su da su se igrači Dortmunda odrekli 20% od svojih plata i taj novac će poslužiti klubu da isplati plate svim uposlenicima, te da niko ne bude otpušten.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovim rezanjem plata će Dortmund uštedjeti veliki novac, a klub je odmah saopštio ostalim uposlenicima da će zadržati posao dok traje pandemija koronavirusa, te da se ne moraju brinuti oko toga. Igrači su smanjenjem plate tako spasili 850 uposlenika njemačkog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
A Bayern prije njih to isto uradio
2 0
Hoce li se igraci FK Celika odreci 20% svojih plata da bi se svi uopslenici u FK Celik isplatili i niko ne bude otpusten, ha ha ha.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi