"Rudari" su navodno već odlučili

Barcelona bez po' muke do 30 miliona eura

Barcelona je u januaru prošle godine iskoristila priliku i pokupila talentovanog Jean-Claira Todiboa za svega milion eura.

Stigao je Todibo na Nou Camp iz Toulousea. Ipak, nisu imali strpljenja za mladog defanzivca u Barceloni, nije dobio pravu priliku u prvom timu, pa je u januaru ove godine poslan na posudbu.

Todibo je otišao u Schalke i za jako kratko vrijeme oduševio "Rudare".

Proveo je Todibo tek par mjeseci u Gelsenkirchenu i upisao pet nastupa u Bundesligi. Ipak, već danima se piše da je to bilo dovoljno da čelnici Schalkea odluče otkupiti Todiboov ugovor na kraju sezone - bez obzira na krizu koja je zbog koronavirusa neminovna i u njemačkom fudbalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Schalke će navodno isplatiti Barceloni 25 miliona eura za Todiboov ugovor, a Katalonci mogu računati i na dodatnih pet miliona eura bonusa koji bi dosta lako trebali biti aktivirani.

Kada se u obzir uzme i činjenica da je Schalke samu posudbu platio nešto više od milion eura, Barcelona će na Todibou bez po' muke zaraditi čistih 30 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.