Foto - EPA

Bartomeu ih ima u šaci

Igrači Barcelone odbili smanjenje plata i to će im se obiti o glavu

Midhat Šljivak

Prvotimci Barcelone odbili su prijedlog rukovodstva tima o smanjenju plata.


Zbog pandemije koronavirusa mnogi klubovi su prisiljeni da 'odrežu' plate uposlenicima i igračima, a igračima Barce je stigao prijedlog da se odreknu 50 posto primanja.

Međutim, igrači katalonskog velikana nisu htjeli ni da čuju za smanjenje plata i čini se kako su napravili veliku grešku jer bi mogli ostati bez mnogo većeg dijela novca.

Prema španskom zakonu klubovi u slučaju pandemije ili sličnih situacija mogu igračima smanjiti platu za čak 70 posto, što bi predsjednik Barcelone Josep Bartomeu sada lako mogao napraviti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utakmice u Španiji zbog dobro poznate situacije se ne igraju već dvije nedjelje. Timovi također ne treniraju i prema svim pravilima klubovi imaju pravo da im 'skrešu' plate.

Vidjet ćemo šta će se na kraju desiti u ovom slučaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.