EPA

Kraj epizode u Bayernu

Martinez odlazi, počeo pregovore s bivšim klubom

Njemački mediji uvjereni su da će Javi Martinez po završetku sezone napustiti Bayern.

Martinez je na Allianz Arenu došao još 2012. godine i dosad je s Bayernom osvojio brojne trofeje, uključujući i Ligu prvaka, međutim ovog ljeta će završiti njegova era u Minhenu.

Tako barem tvrde mediji u Njemačkoj, prema čijim je navodima nekoliko klubovima pokazalo interes za Martineza, ali da je izvjesno da će njegovo sljedeće odredište biti Athletic Bilbao.

Navodno su Martinezovi agenti već počeli pregovore s ovim španskim prvoligašem, čiji je dres već nosio od 2006. do 2012. godine, a cijeli transfer bi trebao koštati oko 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da Athletic Bilbao ima kapacitet za takav posao nedavno je potvrdio i predsjednik baskijskog kluba Aitor Elizegi.

Martinez je od dolaska u Bayern upisao 232 nastupa, a pritom je postigao 13 pogodaka i ubilježio devet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.