Jedan od rijetkih

Grbavica još pamti projektil čovjeka koji u tri različite dekade igra Premijer ligu

Admin Čaušević

Rijetki su fudbaleri koji se mogu pohvaliti da igraju za neki od premijerligaških klubova u tri različite decenije. 

U grupi igrača koji su igrali Premijer ligu u dekadama 2000-2009, 2010-2019 te još uvijek nastupaju u bh. eliti između ostalih nalaze se Velibor Đurić, Stojan Vranješ i Srađan Stanić. 

Za razliku od nešto starijih Đurića i Vranješa koji su imali inostrane angažmane Stanić je cijelu svoju karijeru proveo u Bosni i Hercegovini. Igrao je za Slaviju, Željezničar čiji je i sada član te Zrinjski i Olimpik. 

Aktuelna sezona polivalentnom fudbaleru je 14. u Premijer ligi BiH. Do sada je skupio 255 nastupa u najjačem rangu bh. fudbala uz devet postignutih golova. 

Taj broj bi bio sigurno bio i veći da Sarajlija na jesen 2014. godine nije doživio tešku povredu koljena zbog koje je odustvovao duži period pa mu je trebalo vremena da se vrati u optimalnu formu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatno najljepši gol u karijeri te jedan od najboljih u historiji Stanić je postigao u novembru 2010. godine. Tada je sa 30-ak metara praktično iz mjesta pogodio same rašlje gola Rudara iz Prijedora.

Inače, ovaj 30-godišnjak je među trofejnim fudbalerima u bh. prvenstvu. Sa Željezničarom je po tri puta osvajao ligu i Kup, dok je u sezone 2017/18 prvak BiH bio i sa Zrinjskim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.