Pontes o Cristainu

"Nehumano je to što radi sve ove godine, a sad će dodatno napuniti baterije"

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je kao i drugi fudbaleri prinuđen da vrijeme provodi u karantenu zbog pandemije koronavirusa.

Pauzu u prvenstvu Italije provodi na Madeiri, a u izolaciji žestoko trenira kako bi spreman dočekao eventualni nastavak prvenstva.

Njegov bivši trener Leonel Pontes tvrdi da će odmor itekako pomoći Ronaldu da napuni baterije.

"Odmor u njegovim godinama će mu pomoći da napuni baterije. Glad i želju za igrom već ima. Nije nevjerovatno to što je tako dobar s 35 godina, već što je konstantno na visokom nivou. To je nehumano. Nevjerovatno je kako čovjek može biti na vrhunskom nivou sve ove godine, iako je promijenio ligu i pozicije", rekao je Pontes.

Ove sezone Ronaldo je zaista nevjerovatan. Postigao je 25 golova u 32 utakmice, a Juventus je spreman i da mu produži saradnju do 2024. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.