Jučer im smanjene plate

Najplaćeniji igrači napustili Crvenu zvezdu!

Admin Čaušević

Uslijed pandemije koronavirusom Crvena zvezda reže troškove, nešto što prije ili kasnije većinu fudbalskih klubova.

Fudbaleri i rukovodstvo beogradskog kluba su jučer dogovorili smanjenje plata za 50 % sve odk traje pandemija koronavirusa, a dan kasnije dva fudbalera su napustili redove prvaka Srbije.

Za Crvenu zvezdu više neće igrati Rajiv van La Parra te Jander. Holanđanin je bio jedan od najplaćenijih igrača u timu, dok je Jander zarađivao nešto manje.

Odlazak Van la Parre i Jandera će će rasteretiri klupsku kasu, a sporazumom je dogovoreno da budu isplaćeni zaključno s 31. martom.

Obojica fudbalera su na stadion Rajko Mitić stigli prošlog ljeta, ali zbog koronavirusa u Crvenoj zvezdi se nisu zadržali ni godinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.