Zabio za pobjedu

Grbavica eksplodirala: Na današnji dan Amar Osim je odlučio derbi Premijer lige

A. Čaušević

Amar Osim je većinu kako igračke tako i trenerske karijere proveo u FK Željezničar.

Trofejni stručnjak se za baš i ne može pohvaliti toliko uspješnom igračkom kao trenerskom karijerom. Igrao je u veznom redu i rijetko je zabijao golove. Jedan od njih i na današnji dan prije 23 godine.

Željezničar je u 20. kolu sezone 1996/97 u derbiju starih rivala dočekao Čelik. Tribine Grbavice su bile poprilično ispunjene, posebno sjeverna, a prisutna publika je mogla vidjeti pet golova.

Domaći su vodili dva puta, gosti su se vraćali, a pobjednik je odlučen u posljednjim minutama. Prije toga, sjajne golove za sarajevske Plave i zeničke Crno-crvene postigli su Žerić i Memišević.

U 88. minuti korner s desne strane za Željezničar je izveo Pehlivanović, a Osim je sjajno pogodio glavom za veliko slavlje navijača u popularnoj Dolini ćupova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.