Grbavica još pamti projektil čovjeka koji u tri različite dekade igra Premijer ligu

Jedan od rijetkih

Grbavica još pamti projektil čovjeka koji u tri različite dekade igra Premijer ligu

A. Čaušević

Rijetki su fudbaleri koji se mogu pohvaliti da igraju za neki od premijerligaških klubova u tri različite decenije. 

U grupi igrača koji su igrali Premijer ligu u dekadama 2000-2009, 2010-2019 te još uvijek nastupaju u bh. eliti između ostalih nalaze se Velibor Đurić, Stojan Vranješ i Srađan Stanić. 

Za razliku od nešto starijih Đurića i Vranješa koji su imali inostrane angažmane Stanić je cijelu svoju karijeru proveo u Bosni i Hercegovini. Igrao je za Slaviju, Željezničar čiji je i sada član te Zrinjski i Olimpik. 

Aktuelna sezona polivalentnom fudbaleru je 14. u Premijer ligi BiH. Do sada je skupio 255 nastupa u najjačem rangu bh. fudbala uz devet postignutih golova. 

Taj broj bi bio sigurno bio i veći da Sarajlija na jesen 2014. godine nije doživio tešku povredu koljena zbog koje je odustvovao duži period pa mu je trebalo vremena da se vrati u optimalnu formu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatno najljepši gol u karijeri te jedan od najboljih u historiji Stanić je postigao u novembru 2010. godine. Tada je sa 30-ak metara praktično iz mjesta pogodio same rašlje gola Rudara iz Prijedora.

Inače, ovaj 30-godišnjak je među trofejnim fudbalerima u bh. prvenstvu. Sa Željezničarom je po tri puta osvajao ligu i Kup, dok je u sezone 2017/18 prvak BiH bio i sa Zrinjskim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ja sam mislio on će biti igračina nažalost nikad nije uspio progurati se van naši granica
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi