Neće biti otpuštanja

Manchester City odlučan u namjeri: Borićemo se za sve naše radnike

Emir Dindić

Manchester City je odlučio da se bori za sve koji rade u klubu, te uprkos kriznim vremenima neće doći do otpuštanja. 

Manchester City je objavio na svojim službenim stranicama kako neće koristiti sredstva iz plana britanske vlade za očuvanje radnih mjesta u klubu.

"Odlukom predsjednika i Uprave kluba nećemo koristiti vladina sredstva za očuvanje radnih mjesta ugroženih koronavirusom. Borićemo se za sve naše radnike, te naš posao, a istovremeno ćemo učiniti sve što možemo kako bismo pomogli široj zajednici u ovo izazovno doba", objavio je City.

Drugi klubovi poput Liverpoola i Tottenhama već su zatražili vladina sredstva za plate ljudima koji rade u klubu.

Tamošnja vlada objavila je da radnici koji su na prinudnom odmoru mogu tražiti 80 posto od 2500 funti mjesečno u sklopu plana za očuvanje radnih mjesta u krizi sa koronavirusom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.