Bio mu je idol

Wade ispričao priču o prvom susretu s Iversonom: Mali, odigraj šta...

Midhat Šljivak

Dwyane Wade je obilježio proteklih 15-ak godina NBA lige.

Čuveni košarkaš oprostio se prošle sezone kao jedan od najboljih bekova lige u tom periodu, a u jednom showu otkrio je kako je po prvi put upoznao svog idola Allena Iversona.

Dogodilo se to u jednom kasinu gdje je Iverson znao ostaviti milione dolara.

"Bio sam s Eddiejem Jonesom. Znao je da mi je Allen Iverson moj omiljeni košarkaš i želio me upoznati s njim. Sjedio je za kockarskim stolom, a ja sam stojao pored njega. Bacio mi je čip od 1000 dolara i dobacio je: 'Mali, odigraj šta'. Uložio sam 500 dolara na stol, a ostalih 500 sam stavio u džep jer sam tada bio švorc", rekao je Wade.

Iverson je u karijeri zaradio oko 250 miliona dolara. Međutim, veliko bogatstvo nije uspio zadržati i njegova vrijednost je trenutno oko milion dolara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.