Wade ljetos zamalo završio u evropskoj košarci

Želio ga Armani

Wade ljetos zamalo završio u evropskoj košarci

Legendarni NBA košarkaš Dwyane Wade zamalo je minulog ljeta završio u Evropi.

Wade je prošle sezone okončao karijeru, ali vrlo lako se moglo desiti da je i produži i to u Evropi.

Klub koji ga je pokušao dovesti je Olimpia Milano, poznatiji kao Armani, ali ipak bezuspješno. To je potvrdio i predsjednik ovog kluba Leo Dell'Orco.

"Željeli smo dovesti neku NBA zvijezdu ovog ljeta. Bili smo zainteresovani za Dwyanea Wadea...", kazao je Dell'Orco za italijanske medije.

Ipak, Wade se na kraju odlučio za penziju, a posljednju sezonu odradio je u dresu Miami Heata, kluba u kojem je bilježio najveće uspjehe.

Tokom karijere osvojio je tri NBA prstena, igrao je 13 puta All Star utakmice, a jednom je bio MVP finala i to 2006. godine.

Ovaj 39-godišnjak je u karijeri prosječno bilježio 22,3 poena po meču, a osim za Miami igrao je još za Chicago.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije