Čeka pregovore za novi ugovor

Sergio Ramos u problemu zbog pandemije koronavirusa

Endin Čaušević

Sergio Ramos već 15 godina igra za Real Madrid i još uvijek nema namjeru da napušta kraljevski klub.

Ramos je u kraljevski klub stigao nakon dvije odlične sezone u Sevilli, a Real ga je na ljeto 2005. godine platio skoro 30 miliona eura. S Realom je osvojio sve što je mogao, a prije nekoliko godina dobio je i kapitensku traku.

Sigurno je da Ramos želi završiti karijeru u Real Madridu i uskoro bi trebao potpisati novi ugovor. Ovaj 34-godišnji defanzivac ima ugovor do kraja naredne sezone, a pregovori oko nastavka saradnje još uvijek nisu počeli.

Pandemija koronavirusa je poremetila planove čelnika Real Madrida koji zbog toga ne žele da žure s novim ugovorom. U Realu žele da vide kakav finansijski udar će imati sve to, a tek nakon toga će Ramosu ponuditi novi ugovor.

Madridski AS piše da će Ramos vjerovatno morati pristati na dosta nižu platu ukoliko želi ostati u Realu. No, mnogi smatraju da to njemu neće biti problem s obzirom kakav odnos ima prema klubu u kojem je već 15 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.