Za Aubameyanga su stigle vijesti koje je čekao čitavu karijeru

Ako je vjerovati France Footballu

Za Aubameyanga su stigle vijesti koje je čekao čitavu karijeru

Čini se kako su za Pierra-Emericka Aubameyanga stigle vijesti koje je čekao čitavu karijeru.

Kako prenosi France Fotball, ekipa Real Madrida interesuje se za njegove usluge i počela se raspitivati kod Arsenala za Gabonca.

Nekadašnji napadač Borussije Dortmund već je nekoliko puta javno isticao da bi jednog dana volio igrati za Real Madrid i smatrao je kako će se to desiti prije nekoliko godina.

Tada je igrao za Dortmund, čekao poziv Reala kada su se svi velikani interesovali za njega, ali do istog nije došlo. Na kraju se odlučio za prelazak u redove Arsenala, a sada, kada ima skoro 31. godinu, došla je nova šansa da zaigra u Realu.

Ipak, treba reći kako se Arsenal sigurno neće predati tako lako i neće pustiti igrača koji ima još jednu godinu ugovora bez borbe. Topnici bi mu u narednom periodu trebali ponuditi novi ugovor, ali ako Real bude uporan teško je da će londonska ekipa uspjeti da odoli.

Aubameyang je u Arsenalu već dvije i pol godine, najbolji je igrač tima i svi mu savjetuju da bi ovog ljeta trebao napustiti ekipu i preći u neki ambiciozniji klub.

Topnici gotovo sigurno neće igrati Ligu prvaka ni naredne sezone i zvijezda poput Aubameyanga to više ne može trpjeti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A kad dođe poziv kluba za koji ste uvijek željeli igrati, onda je odluka još lakša.

Inače, popularni Auba je ove sezone upisao 32 utakmice u svim takmičenjima i postigao 20 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti