United gostovao kod Porta

Cristiano Ronaldo je na današnji dan 2009. godine postigao jedan od najljepših golova u karijeri

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao postigao preko 700 golova, ali jedan od njih se posebno izdvaja.

Ronaldo je za klubove i reprezentaciju Portugala uspio da postigne 725 golova što je zaista nevjerovatno. No, svi se sjećaju gola u dresu Manchester Uniteda kojeg je postigao na današnji dan prije 2009. godine.

Crveni đavoli su igrali u gostima protiv Porta meč četvrtfinala Lige prvaka i uspjeli su slaviti sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Ronaldo već u šestoj minuti, a ovaj gol je zaista mnoge ostavio bez teksta. O kakvoj majstoriji je riječ dovoljno pokazuje činjenica da je osvojio nagradu Puškaš za najljepši gol 2009. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.