ACB odlučio

Špansko prvenstvo počinje u oktobru sa dva kluba više

Midhat Šljivak

Španska ACB liga novu sezonu će vjerovatno početi u oktobru.

Kao i sve druge evropske lige, sezona u Španiji je zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, a timovi su se nedavno dogovorili da će se na završnom turniru 12 ekipa odlučiti prvak za ovu sezonu.

Sezona bi trebala biti okončana do 31. jula, a igrači će dobiti dovoljno vremena da se odmore i pripreme za narednu sezonu koja bi trebala početi u oktobru.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Rukovodstvo ACB lige odlučilo je da ove sezone niko neće ispasti iz društva najboljih, ali će liga od naredne sezone imati dva člana više.

Timovi koji budu najbolji u nižim ligama dobit će svoje mjesto u ACB ligi naredne sezone, a za zada su to ekipe Valladolid i Coruna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.