Foto - EPA

Ako se takmičenja budu preklapala

Barcelona odabrala Euroligu ispred ACB lige

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone odabrat će takmičenje u Euroligi ispred ACB lige ako se termini završnih turnira budu preklapali.

Španska ACB lige završnicu prvenstva odigrat će turnirski sredinom juna (15.6) i prvenstvo će sigurno preći u mjesec juli. Po šest ekipa bit će razvrstano u dvije grupe, a po dva tima će otići u polufinale, gdje će se igrati na tri pobjede.

S druge strane Euroliga još uvijek nije donijela odluku o nastavku sezone. Cilj je da se sezona završi i to do kraja mjeseca jula, no ne zna se u kakvom formatu.

Rukovodstvo Barcelone odlučilo je da će igrati Euroligu ako se termini budu preklapali. To je jasna odluka kluba bez obzira na to što su uz Real Madrid glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka Španije.

Barca je u ACB ligi nakon 23 odigrane utakmice vodeća ispred Reala, dok su u Euroligi na trećem mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.