Problemi počeli mnogo ranije

Pročitajte kako je Salčinović još 15. marta 'završio' s Olgunom: Od mene mu halala nema... · Ekskluzivno

Situacija u NK Čelik je, čini se, eskalirala još prije nešto više od mjesec dana, a sve se okončalo tako što je glavni investitor Aydin Olgun napustio klub jučerašnjim pismom za javnost.

To je čini se samo posljedica brojnih problema s kojima se klub suočavao u proteklom periodu. Iako je sezona u Premijer ligi BiH suspendovana još početkom marta zbog virusa Covid-19, problemi u Čeliku nisu prestali već su samo dostgli jedan veći nivo.

Tako je kapiten ekipe Fenan Salčinović još 15. marta obavijestio Olgunove saradnike da više nema namjeru sarađivati s njim. U posjed poruke koju je Fenan tada poslao Haldumu Senmanu, čovjeku koji je vodio sve poslove oko kluba, došao je naš portal.

"Haldume brate, razmišljao sam i donio sam odluku. Reci Olgunu da više ne želim raditi s njim. On misli da sam ja dao automobil za ugovor. Nikada ništa nikome u životu nisam dao. Govorio je iza mojih leđa svima o ugovoru. Bio sam njegov prijatelj ovdje i uradio mnogo dobrih stvari kako za klub tako i za njega. Ali, on to nije poštovao. Ne halalim mu za ono što je govorio i završili smo za sva vremena", napisao je 15. marta preko WhatsAppa Salčinović Senmanu.

Podsjetimo, Olgun je jučer podnio neopozivu ostavku a u video obraćanju nakon iste između ostalog je kazao kako u BiH postoji fudbalska mafija te je to jedan od razloga napuštanja kluba s Bilinog Polja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svemu na kraju dodajmo da se ekipa Čelika trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu u Premijer ligi BiH sa 17 osvojenih bodova poslije 22 odigrana kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.