Ko je ukrao dokumente iz prostorija NK Čelik?

Slučaj je prijavljen policiji

Ko je ukrao dokumente iz prostorija NK Čelik?

Jučer je Zenici bilo burno. Aydin Olgun je napustio kormilo NK Čelik i uputio otvoreno pismo u kojima je govorio o nizu navodnih neregularnosti koje su dovele do njegovog odlaska.

Između ostalog, Olgun je istakao da je sastavio pravni tim kako bi se naparavila ukupna analiza i ustanovile sve nepravilnosti, a tada je saznao da on zapravo ne posjeduje 70% upravljačkih prava, te da je doveden u zabludu.

"Već ız prve analıze ovog tıma saznao sam da ja uopće ne posjedujem 70% upravljačkih prava, te da sam doveden u zabludu i prevaren. Sav moj trud, ulaganja, dobra volja i ljubav prema Bosni i Hercegovni, Klubu, Robijašima i Zeničanima je zloupotrebljena, pojedinci u klubu su falsıfıcıralı čıtav nız ugovora i zloupotrijebili moje povjerenje kako bı ponovo gasio vatru i ispravljao greške onih koji ne žele dobro NK Čeliku", stoji, između ostalog, u pismu Aydina Olguna.

Dalje, Olgun je otkrio da je u prostorijama kluba bili pokušaja sakrivanja i uništavanja važnih dokumenata.

"Svu Dokumentaciju sam dostavio svojim advokatima i kada se to čulo u Zenici, neki su ljudi sakriveno noću ulazili u klub uništavali i sakrivali dokumentaciju, te je ovo i informisano policiji, gdje je napravljen i zapisnik, te ćemo sa timom ovo podjeliti i u javnosti".

NK Čelik je nakon Olgunovog pisma, na društvenim mrežama objavio Uvjerenej o činjenicama iz službene evidencije zeničke policije.

"Potvrđuje se da je dana 17.4.2020. godine u 13:05 sati od strane dežurnoj policijskog službenika Policijska uprava I, Policijska stanica Centar patrola policije upućena u ulicu Bulevar Kulina Bana bb, tačnije u prostorije NK Čelik istočna strana tribina, a po dojavi da je iz kancelarije direktora nestala određena količina dokumenata od kluba. Po dolasku na lice mjesta patroli policije obratio se Kaltak Samir koji je izjavio da su prije par dana na vratima direktorove kancelarije zatekli polomljenu bravu, te da su istu zamijenili, ali da o tome nisu obavijestili policiju jer nije bilo tragova premetačine. Naime, istog dana kada su obavljali redovne poslove u klubu, ustanovili su da im nedostaje određena količina dokumenata vezanih za NK Čelik, te su događaj prijavili patroli policije. Isti napominje da nije bilo tragova provale ni premetačine, a pristup prostorijama kluba kao i direktorovoj kancelariji imalo je više osoba", stoji u uvjerenju izdatom od strane zeničke policije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_YYeDOFM2X/[/instagram]

Postavlja se nekoliko pitanja, kakvi su tačno dokumenti u pitanju i ko ih je, eventualno, ukrao?

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Ćao falsifikatori i da istunete u beton ligi! Umri Čelikuuu. Nakon ovog sranja sa koronom napokon jedna lijepa vijest! Dvije riječi za vas KARMA i BORAC Hahahaha
5 12
LeonBenko
Jos da ispadnu i svi rahat. Dosadili vise sa ovim turcima, postali prava turska serija.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi