Odlične igre u Milanu se isplatile

Theo Hernandez nakon samo godinu dana ponovo mijenja klub

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Theo Hernandez pred početak ove sezone stigao je u Milan iz Real Madrida za 20 miliona eura.

Ovaj 22-godišnji lijevi bek u kraljevskom klubu nije dobio pravu šansu, te je odlučio prošlog ljeta promijenti sredinu. Hernandez je izabrao Milan za svoju novu destinaciju, te je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao nekoliko sjajnih utakmica.

Hernandez je u dresu Rossonera u Seriji A upisao 22 nastupa, te je postigao pet golova i dodao još tri asistencije. Iako ima s Milanom ugovor do ljeta 2024. godine već sada se špekuliše da bi mogao ponovo promijeniti sredinu.

On je sjajnim igrama skrenuo pažnju mnogih klubova, a italijanski mediji prenose da je PSG ozbiljno "zagrizao" za njega. Ni u Milanu nemaju ništa protiv njegove prodaje jer su svjesni da će za svega godinu dana zaraditi ogroman novac.

Milan ga je iz Reala doveo za 20 miliona eura, a sada bi mogli Hernandeza prodati PSG-u za čak 60 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.