Vlada Italije donijela veliku odluku za sport: Možete početi s treninzima!
Foto - EPA

Od 4. maja

Vlada Italije donijela veliku odluku za sport: Možete početi s treninzima! · Zvanično

M. Šljivak

Odlične vijesti dolaze nam iz Italije.

Vlada ove zemlje večeras je odlučila olakšati mjere koje su donijete zbog pandemije koronavirusa i već od 4. maja igrači italijanskih klubova mogu samostalno trenirati.

Povratak grupnim treninzima bit će omogućen od 18. maja i to su svakako fantastične vijesti za fudbal na Apeninima.

"Svi ste pokazali snagu, hrabrost i odgovornost. Nova faza života s virusom kreće, ali još uvijek moramo biti oprezni. Sada je najvažnije da se držimo socijalne distance, najmanje jedan metar. Ako se ne budemo držali distance, stvari se mogu pogršati. Ako volite ovu zemlju poštujte pravila", rekao je italijanski premijer Giuseppe Conte i dodao je:

"Sportisti će od 4. maja moći da treniraju. Naravno, oni će morati da poštuju mjere socijalne distance. Nakon toga ćemo donositi nove mjere koje će krenuti od 18. maja".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako će fudbaleri moći s treninzima početi 4. maja kao što se ranije očekivalo. Dvije sedmice kasnije počet će grupni treninzi, a prve utakmice bi se trebale odigrati krajem mjeseca u Kupu Italije.

Nastavak sezone u Seriji A zakazan je početak juna, a igrači će obavezno biti testirani kako bi se spriječila mogućnost širenja eventualne zaraze.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi