Brazilac ide u Torino

Juve završio transfer iz Barcelone: Posao će ozvaničiti prije nastavka prvenstva?

Edmir Škorić

Juventus i Barcelona blizu su dogovora oko transfera 23-godišnjeg Arthura Mela.

Mundo Deportivo je objavio kako je mladi Brazilac želja Juventusa i kako je klub na pragu njegovog dovođenja s Nou Campa.

Arthur je kod novog trenera Quiquea Sancheza izgubio mjesto startera, pa je u zadnjih 11 utakmica samo četiri puta zaigrao od prve minute. Juventus posao želi završiti i prije nego se nastave nogometna prvenstva.

Stara dama je spremna da plati 30 miliona eura i da u Barcelonu pošalje Miralema Pjanića ili Federica Bernardeschija, kojeg je Barca htjela da dovede i prošlog ljeta.

Brazilac je sretan u Barceloni i nema namjeru da ide, ali jasno je da su Katalonci zbog pandemije koronavirusa u takvoj situaciji da će se morati odreći nekolicine "manje važnih" nogometaša. Očigledno je Arthur među njima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.