Valencia i Real Madrid su 2010. godine dogovorili transfer, a onda je David Villa sve upropastio

Izabrao Barcelonu i nije pogriješio

Valencia i Real Madrid su 2010. godine dogovorili transfer, a onda je David Villa sve upropastio

E. Čaušević

David Villa je krajem prošle godine saopštio da završava svoju igračku karijeru u kojoj je s klubovima i reprezentacijom osvojio sve što je mogao.

Villa je sigurno jedan od najboljih španskih napadača u ovom stoljeću i sa sigurnošću se može reći da je imao itekako zavidnu karijeru. On se proslavio igrama u Valenciji, a potom je napravio pun pogodak kada je na ljeto 2010. godine potpisao za Barcelonu.

S Kataloncima je osvojio sve što je mogao, a sigurno bi u ovom klubu ostavio još dublji trag da nije doživio tešku povredu koljena u decembru 2011. godine. Villa je i s reprezentacijom Španije bio na krovu Evrope i svijeta, te je u dresu Crvene furije zabio čak 59 golova.

Villa se u intervjuu za španske medije prisjetio ljeta 2010. godine koje će sigurno zauvijek pamtiti. Tada je sa Španijom postao prvak svijeta, a nekoliko sedmica ranije potvrđeno je da napušta Valenciju i da karijeru nastavlja u Barceloni.

Tada je bilo dosta govora da će Villa potpisati za Real Madrid i pisalo se da je čak sve dogovoreno, no on je na kraju ipak završio u redovima ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Odlazak u Real Madrid se jednostavno nije ostvario. Bilo je dosta ponuda iz Španije i Engleske, ali sam ja govorio da ću poštovati Valenciju i saslušati ono što oni žele. Bila je ta ponuda Reala gdje su klubovi uspjeli da se dogovore, ali jednostavno meni to nije bilo toliko privlačno. Uskoro se javila Barcelona s konkretnijom ponudom koja je odgovarala meni, ali i klubu i nije više bilo dileme", rekao je Villa.

Villa nije pogriješio odlaskom u Barcelonu s kojom je već u prvoj sezoni osvojio tripletu. Za Katalonce je odigrao 119 utakmica, te je postigao 48 golova i dodao 24 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi