Želi novi izazov u karijeri

Werner: Radije bih išao u inostranstvo nego u Bayern

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Timo Werner na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti ekipu Leipziga.

Werner već neko vrijeme pruža odlične partije u dresu ovog kluba čime je skrenuo pažnju mnogih evropskih timova. U posljednje vrijeme najviše se povezivao s prelaskom u Bayern, ali do tog transfera će teško doći.

Naime, Werner je u razgovoru za Bild izjavio da će sigurno napustiti Njemačku ukoliko odluči da ide iz Leipziga što znači da nije previše zainteresovan da karijeru nastavi u dresu minheneskog kluba.

"Bayern je sjajan klub i o tome nema govora. Hansi Flick je pokazao da je jako dobar trener. Ipak, ukoliko budem mijenjao klub radije ću ići negdje u inostranstvo nego u Bayern. Želim da se okušam u nekoj drugoj ligi i to bi bio pravi izazov za mene", rekao je Werner i dodao.

"Međutim, ne insistiram na odlasku jer i klub čeka ponudu kojom će biti zadovoljan. Ovdje se osjećam odlično, a kada dođe ponuda koja će biti ok za obje strane onda ćemo pričati dalje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.