Alaba je jednom igraču posebno zahvalan: 'On mi je kao brat'
Foto: EPA

Mnogo mu je pomogao

Alaba je jednom igraču posebno zahvalan: 'On mi je kao brat'

Defanzivac Bayerna David Alaba otkrio je kako mu je na startu karijere najviše pomogao Franck Ribery.

Austrijanac je na Instagramu razgovarao sa NBA zvijezdom Kyleom Kuzmom kojem je odgovarao na brojna pitanja, pa i ona koja se tiču njegovih samih početaka.

Poznato je kako je Alaba u Bayern došao još kao 16-godišnjak, a tada kao klincu najviše mu je pomogao Franck Ribery koji je u to vrijeme bio već izgrađen fudbaler.

"On je moj veliki brat. Deset godina je stariji od mene. Kada sam došao u Minhen bio sam dijete, a Ribery se u tom periodu najviše brinuo o meni, podržavao me, davao mi savjete kako da budem bolji... Uvijek je bio uz mene i zahvalan sam mu", ispričao je Alaba.

Alaba je u Bayern došao iz bečke Austrije, a izuzimajući posudbu u Hoffenheimu, skoro cijelu svoju karijeru je proveo igrajući za Bavarce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada ste mlad igrač i kada vam priđe jedna takva zvijezda poput njega, sjedne pored vas u svlačionici - to je velika stvar."

Dodao je također da mu je Ribery usadio u glavu da nikada ne prestane vrijedno raditi, ma kakvu karijeru napravio i koliko novca zaradio, te da voli posao kojim se bavi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi