EPA

Ili transfer ili posudba

Bešiktaš se želi riješiti Ljajića, poznato gdje ide?

U Bešiktašu više na računaju na Adema Ljajića, tvrde turski mediji.

Do prije dvije godine Ljajić je bio žarka želja Bešiktaša, uloženi su veliki napori da ga dovedu iz Torina, ali danas ovaj reprezentativac Srbije je - prekobrojan.

Dolaskom novog trenera Ljajić je pao u drugi plan i "crno-bijeli" ga se žele riješiti na kraju sezone, pogotovo jer žele da dovedu Nicolasa Giatana iz Lillea, međutim njemu se, čini se, baš i ne ide.

Ljajić u Istanbulu ima visoku plaću, zbog toga je već odbio jednu ponudu iz Rusije tešku pet miliona eura, a to je razljutilo čelnike kluba koji su mu poručili da se spremi na transfer jer od jeseni sigurno neće biti u Bešiktašu. Ili će prihvatiti transfer ili će biti poslan na posudbu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko se odluči za drugu opciju, sljedeće odredište bi mogao biti Sivasspor čiji su čelnici dali do znanja da su spremni prihvatiti Ljajića i plaćati 60 odsto njegove zarade koju ima u Bešiktašu.

Ljajič inače sa Bešiktašom ima ugovor do 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.