Ostaje u Mađarskoj

Otkupljen ugovor Dine Beširovića, Hajduku 150.000 eura

Edmir Škorić

Dino Beširović, potencijalni bh. reprezentativc, ostat će u Mađarskoj.

Mađarski Mezõkövesd je aktivirao opciju i otkupio ugovor Beširovića (26) od hajduka, a sve bi trebalo biti zvanično prvog dana prijelaznog roka-

Hajduk će dobiti 150.000 eura odštete, a isti iznos je splitski kub platio i kada je dovodio igrača iz Radnika iz Bijeljine.

Beširović je prije dvije sezone došao u Hajduk, ali je na startu imao tešlku povredu koljena. Otišao je u Mađarsku na posudbu i odmah se dokazao s nekoliko golova, pa je mađarski klub odlučio da ga zadrži otkupom ugovora.

Mezõkövesd je treći na tabeli i drži poziciju koja vodi u Evropsku ligu. Osam je bodova iza Ferencvarosa i pet iza Fehervara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.