Odluka o HNL-u u utorak

"Ne vidim razloge da se sezona ne nastavi"

Odluka o HNL-u u utorak

Baš kao što je slučaj sa ostatkom Evrope i svijeta, i u našem regionu državne vlasti i sportski/fudbalski savezi pokušavaju pronaći rješenja za sezonu koju je prekinula pandemija novog koronavirusa.

U Hrvatskoj su fudbalski prvoligaši već lagano krenuli sa treninzima i čekaju zeleno svjetlo za nastavak prvenstva.

Čini se da, barem za sada, 1. HNL nije toliki problem iako je sve manje vremena za odigrati preostalih 10 kola.

Puno veći problem su drugoligaši koji su već Hrvatskom nogometnom savezu, piše Index.hr, pisali sa apaleom da se njihova takmičarska sezone prekine.

Naveli su drugoligaši nekoliko razloga, poput već teške ekonomske situacije, bojazni za zdravlje zbog koronavirusa i zbog mogućnosti igranja po velikim ljetnim vrućinama na lošim terenima.

Još nije isključena mogućnost otkazivanja ni 1. ni 2. HNL, pa se u komšiluku vodi rasprava o različitim scenarijima: Prošitenje 1. lige sa 10 na 12 timova naredne sezone itd.

Međutim, u Hrvatskoj je sve više optimizma da će se barem 1. HNL nastaviti. Sve bi ipak moglo biti jasnije nakon sljedeće sedmice. Naime, za sljedeći utorak je zakazan sastanak Izvršnog odbora HNS-a na kojem bi se trebalo odlučivati o sudbini hrvatskog ligaškog fudbala.

Koronavirus u Hrvatskoj, čini se, usporava, pa je sve manje onjih koji vide prepreke za nastavak fudbalske sezone - što su svakako dobre vijesti za klubove 1. HNL.

Krunoslav Capak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravsto je za Index.hr poručio da ne vidi razloge zbog kojih se sezona ne bi mogla nastaviti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ne vidim razloga da se sezona HNL-a ne bi nastavila jer u Hrvatskoj je sve bolja situacija s koronavirusom, ali jako je bitno naglasiti da popuštanje mjera mora biti izvedeno postepeno i iznimno pažljivo, a što se tiče nastavka prekinutih sportskih natjecanja važno je paziti da se poštuju svi preduvjeti. Osnovni je da se igra bez publike", rekao je Capak.

Sa Capakom se složio i Zoran Bahtijarević dugogodišnji doktor u hrvatskoj reprezentaciji i član HNS-ove radne grupe koja će u utorak biti ta koja će odlučiti o fudbalskoj sezoni u Hrvatskoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije