Čeka se potvrda Civilne zaštite

HNS odredio datum za nastavak sezone!

Admin Čaušević

Fudbal u Hrvatskoj bi se trebao početi igrati krajem maja, odlučio je HNS, nogometni savez te zemlje.

Klubovi u Hrvatskoj već neko vrijeme treniraju, a utakmice bi trebali početi igrati za 20-ak dana pod uslovom da zeleno svjetlo da i Civilna zaštita.

Izvršni odbor HNS-a je danas odlučio da se sezona nastavi 30. maja utakmicama polufinala Kupa nakon jučerašnjih predloženih datuma za popuštanje mjera zaštite u sektoru sporta. 

HNL bi se trebao nastaviti 6. juna. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja.
Finale Kupa Hrvatske prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. augusta.

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s takmičenjem u sezoni 2019./20., kao ni takmičenja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"IO će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku takmičenja u 1. HNLŽ te 1. HMNL, kao i ostale nužne odluke koje se tiču svih takmičenja pod ingerencijom HNS-a, o čemu će klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni.

Također, HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera", poručili su iz krovne kuće hrvatskog nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.