Tako smatra Španac

Fabregas: Mbappe je idealan igrač za Real Madrid

Nekadašnji veznjak Barcelone Cesc Fabregas smatra kako je Kylian Mbappoe idealan igrač za Real Madrid.

Mbappe se već dugo vremena povezuje s Kraljevskim klubom. Real ga je želio još dok je igrao u Monacu ali Mbappe se tada odlučio za prelazak u PSG gdje igra već tri godine.

Iako je igrač bogatog PSG-a Real Madrid još uvijek nije odustao od Mbappea, a jedan od onih koji smatraju kako bi on bio idealno pojačanje za Kraljeve je Fabregas.

Član Monaca kaže kako brzonogi Francu ima karakteristike koje odgovaraju ekipi koju s klupe predvodi Zinedine Zidane.

"On je momak koji je gladan uspjeha i želi biti najbolji", kazao je Fabregas za Estudio Estadio i dodao: "Zbog njegovog stila igranja bio bi idealno pojačanje za ekipu kao što je Real Madrid".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cesc, koji je najbolje dane karijere proveo u Arsenalu, kaže kako je i sam u nekoliko navrata imao šansu preći u Real.

"Već sam o tome govorio u drugim prilikama. Bilo je puno mogućnosti da odem u Real, ali na kraju sam želio preći u Barcelonu i to se ostvarilo", poručio je on.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.