Legenda Topnika

Henry: Kako da kažem Aubameyangu da ostane kad sam ja otišao?

U posljednje vrijeme nastavljene su špekulacije o tome da će Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang napustiti Arsenal ovog ljeta.

Nekadašnji napadač Borussije Dortmund ulazi u posljednju godinu ugovora. Čini se kako se ovih dana dvoumi da li da ga produži ili potraži novu sredinu. A zainteresovanih klubova ne nedostaje, tu su navodno već i Barcelona i Manchester Uniteda.

Sky Sport je ovim povodom kontaktirao najveću zvijezdu u historji Arsenala Thierryja Henryja koji je izrazio nadu da će Auba postati Topnik, ali također je poručio kako mu on ne može savjetovati da to uradi jer ni sam na vrhuncu karijere nije ostao član kluba već je prešao u Barcelonu.

"Svi će uraditi ono što moraju uraditi. Kako ću ja reći nekome da ostane kad sam ja otišao? Neke stvari se naprosto dešavaju, ali to ne ubija ljubav koju imate prema određenom mjestu. Kao fan Arsenala nadam se da će ostati, ali kao fudbaler mogu reći da će on razgovarati s prodicom, s ocem i odlučiti šta je najbolje za njega. Ako si navijač Arsenala, ne želiš da Auba ode, ali ja ne znam šta je u njegovoj glavi".

"Jedino što znam je da će nam nedostajati njegovi golovi ako ode. Poštujem ljude i želje i snove koje imaju, ali kao Arsenalov čovjek mogu reći da bi bilo koji navijač Arsenala bio lud kada bi rekao da Aubameyang treba otići. Ne želim ga vidjeti kako ide, ali s druge strane trebate shvatiti da taj momak ima život i možda želi nešto promijeniti. Ko zna? Nadam se da ostaje", poručuje najbolji strijelac u historiji Arsenala.

Aubameyang je u Arsenal stigao u januaru 2018. godine. Od tada je najvažniji član ekipe, a ove sezone je upisao 20 golova na 32 utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.