Henry: U Barceloni sam morao ponovo da učim igrati nogomet

Sjetio se prelaska u Kataloniju

Henry: U Barceloni sam morao ponovo da učim igrati nogomet

E. Škorić

Legendarni francuski napadač Thierry Henry sjetio se svog prelaska iz Arsenala u Barcelonu 2007. godine.

Henry je bio nemilosrdan prema protivničkim golmanima tokom svog boravka u Engleskoj, ali je nakon dva naslova Premier lige i finala Lige prvaka te dva osvojena FA kupa odlučio da krene put Barcelone.

U Barceloni je također bio trofejan - dva ligaška naslova, Liga prvaka, Superkup Evrope, Kup kralja i Svjetsko klupsko prvenstvo, no priznaje da je sam početak u Kataloni bio jako težak.

"U Arsenalu sam imao potpunu slobodu, tamo sam bio slobodan umjetnik. Tamo sam igrao s igračima poput Bergkampa, Kanua, koji su me 'gurali' kad je trebalo. Govoreći o Arsenalu, nisam razmišljao o odlasku, ali na kraju se tako dogodilo", rekao je Henry, pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon prelaska u Barcelonu morao sam da se upoznajem s novim nogometom, doslovno sam ponovo učio da igram nogomet. U novoj ekipi Rijkaard me primorao da igram isključivo na lijevom krilu, a kad je došao Pep... Guardioa je bio sjajan trener. Zahtjevan je, intenzivan, a rad s njim je bio poput šaha".

Francuski napadač je u dresu Barcelone odigrao 121 meč i postigao je 49 golova uz 27 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi