Foto - Instagram

Arda Turan o načinu potpisa za Barcu

"Mislio sam da idem u Bayern, a završio sam u Barceloni"

Midhat Šljivak

Jedna od najvećih zvijezdi turskog fudbala u proteklih 15 godina je bez ikakve dileme Arda Turan.

Ovaj 33-godišnji fudbaler je još uvijek pod ugovorom s ekipom Barcelone, a protekle dvije godine nastupao je za Bašakšehir.

Od 30. juna je ipak slobodan igrač i moći će sam birati novi tim, a to bi prema svemu sudeći trebao biti Galatasaray. Prethodno je igrao Turan i za Atletico Madrid, a nakon sjajnih igara 2015. godine je stigao u Barcelonu.

Arda nije znao da ide na Nou Camp...

"Moj menadžer Ahmet Bulut mi nije rekao da me je Barcelona potpisala. O dogovoru sam saznao nakon 15 dana. Mislio sam da idem u Bayern, nisam očekivao da će mi propasti taj transfer jer mi je godinu ranije propao prelazak u Manchester United", rekao je Arda.

Da je novi igrač Barcelone saznao je nakon što je menadžeru ispao dokument iz torbe.

"Dokument mu je ispao iz torbe u trenutku dok smo bili skupa. Vidio sam Barcelonin logo na vrhu papira. Nisam mogao vjerovati šta se dešava", istakao je turski fudbaler.

Na Nou Campu se Arda nije naigrao i ne žali što je otišao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisam bio tužan po odlasku. Da sam bio loš, bio bih tužan, ali Valverde mi nije dao da igra. Imao sam najviše asistencija nakon Messija i Suareza".

Turan je za Barcelonu odigrao 55 utakmica i postigao je 15 pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.