Sedam dana pred start prvenstva

Svi klubovi iz Bundeslige završili u karantinu

Admin Čaušević

Rukovodstvo njemačke lige (DFL) je nakon dozvole vlade odlučilo da se takmičenja u Bundesligi i Cvajti nastavi 16. maja nakon dvomjesečne pauze. 

Svi timovi su od danas u sedmodnevnom karantinu nakon što su prethodno testirani na koronavirus. Sve je to s ciljem da se smanji rizik od zaraze prije nego što se počnu igrati utakmice.

Bayern, Borussija Dortmund i Wolfsburg su izabrali hotele u svojim gradovima, dok neki klubovi kao što su Schalke 04 i Borussija Moenchengladbach koriste hotele u sklopu svojih stadiona. Bayer Leverkusen, Union Berlin i Paderborn su se odlučili za izolaciju van grada.

Igrači, treneri i ostali klupski uposlenici su nosili maske prilikom odlaska u karantin. U sobama će biti smješteni po jedan da se maksimalno smanji nepotrebni kontakt s drugim osobama.

Inače, cilj je bio da se fudbalska sezona u Njemačkoj završi do 30. juna, ali je odlazak Dynamo Dresdena u dvosedmični karantin doveo do promjena u kalendaru. Međutim, ostale utakmice će se igrati kako je i planirano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.