Zašto su zvijezde PSG-a rugale Haalandu? Herrera je otkrio detalje iz svlačionice

Kriva je Borussija Dortmund

Zašto su zvijezde PSG-a rugale Haalandu? Herrera je otkrio detalje iz svlačionice

A. Čaušević

U jednom od nekoliko kompletiranih parova osmine finala Lige prvaka PSG je u odličnom dvomeču izbacio Borussiju Dortmund. 

Njemački tim je u prvom duelu na Signal Iduna Parku slavio s 2:1 uz sjajnu partiju Erlinga Haalanda. U revanšu na Parku prinčeva PSG je ipak opravdao ulogu favorita slavio s 2:0 i prošao dalje.

Talentovani Norvežanin je u prvom susretu meditiranjem slavio svoj gol, dok su zvijezde Parižana na isti način uzvratili u drugom meču kada su imitirali talentovanog napadača.

Duže od dva mjeseca kasnije detalje iz svlačionice PSG-a otkrio je Ander Herrera. Španski veznjak je kazao kako je za izrugivanje Haalanda zapravo kriva Borussija Dortmund.

"Poslije prve utakmice, proslavljali su pobjedu tako što su objavili nekoliko neprimjerenih slika na zvaničnom Twitter profilu. Rekli su da oni ne moraju da kupuju superstarove, već da ih prave i to nas je povrijedilo. Nikada ne izađe na dobro kada iznervirate Mbappea i Neymara", rekao je Herrera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ovaj 30-godišnjak je nedavno privukao pažnju kako uopšte nije slavio titulu prvaka Francuske koju je PSG dobio za zelenim stolom nakon odluke da se Ligue 1 i zvanično završi.

"Da budem iskren, nisam slavio", rekao je Herrera za ESPN i dodao: "Volim igrati fudbal i trofeje osvajati na terenu. Nadam se da se možemo boriti za kup titule za koje tek trebamo igrati uz navijače na stadionu i vidjet ćemo hoćemo li se također boriti za titulu u Ligi šampiona. Da budem iskren, tužno je što sam prvu ligašku titulu u karijeri osvojio na ovaj način".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije