Talentovani igrač Twentea

Albanac sanja o Realu

Edmir Škorić

Jedan od najtalentovanijih Albanaca Lindon Selahi bio je jedno od najvećih otrkizća u sezoni nizozemske Eredizivije.

Zahvaljujući svojim nastupima u Twenteu, Selahi je stekao povjerenje albanskog selektora Edyja Reje i već je debitovao za nacionalnu selekciju.

U intervjuu u albanskom Supersportu, Selahi je govorio o mnogim temama, počevši od treninga u Nizozemskoj u ovom periodu, svog debija sa reprezentacijom crveno-crnih, pa je otkrio i svoje idole, ali i želju da igra za Real Madrid.

"San? Tim iz snova je Real Madrid. Trenutno sam u Twenteu gdje također imam ugovor, pa ćemo vidjeti, jer ni sami ne znamo kada će se tržište otvoriti,", izjavio je talentovani nogometaš.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Debi u reprezentaciji? Sanjao sam od malih nogu i uspio sam. U to vrijeme razmišljao sam o svojoj porodici jer su mi puno pomogli. Bilo je to nešto posebno, jer sam igrao sa zastavom koju imam u srcu. Ja nisam Makedonac, već Albanac i htio sam da igram za Albaniju. Kada sam prvi put došao u nacionalni tim, bio sam jako blizak s Taulantom Seferi, budući da je on iz Kumanova, ali osjećao sam se dobro sa svima", poručio je.

"Inspiracija? U Evropi imam Cristiana Ronalda za primjer, dok u Albaniji imam Canu, koji je jako dobar igrač. Sanjam da postanem kao Cana u nacionalnom timu, on je ikona u Albaniji", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.