Općina Centar objavila javni poziv za Izvođenje radova

Počinje rekonstrukcija stadiona Koševo u koje će biti uloženo 1.6 miliona KM

Endin Čaušević

Rekonstrukcija stadiona "Asim Ferhatović-Hase" mogla bi početi uskoro.

Kako piše akta.ba Općina Centar je objavila javni poziv za Izvođenje radova na stadionu Koševo, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 1.620.000,00 KM bez uključenog PDV-a.

Ugovor će se zaključiti na period od tri godine, a radovi na stadionu Koševo će se vršiti u četiri faze.

Prva faza obuhvata izradu glavnog projekta i radovi na izradi podloge terena za hibridnu travu sa grijačima, mikrodrenažom, nivelacija sistema za navodnjavanje i vraćanje stare trave.

Što se tiče druge faze ona će podrazumijevati izradu idejnog, glavnog projekta i građevinske radove na rekonstrukciji postojećih prostorija s nabavkom kontejnera.

Treća faza radova na stadionu Koševo obuhvata izradu projekta za razglasni sistem sa nabavkom i ugradnjom istog. I na kraju, četvrta faza je za nabavku i postavljanje hibridne trave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče rekonstrukcije stadiona Koševo ona podrazumijeva rekonstrukciju postojećih prostorija. Naime, sve sobe moraju biti dobro osvijetljene, rashlađene i zagrijane po potrebi, jasno obilježene, opremljene wi-fi, posjedovati dva tuša, jednu individualnu wc šolju, šest sjedala, sto i ormariće za garderobu.

Također, stadion će imati namjenske pristupne rute, izlazne rute i sjedišta za invalidne gledaoce i njihove pradioce. Na kraju akta.ba dodaje da će osim novog travnjaka biti urađeno i pokrivanje press tribina, te osposobljavanje prostorije za održavanje press konferencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.