Spreman preuzeti Milan

Rangnick dovodi "svojih" 20 ljudi, podmlađuje tim i traži oko 140 miliona eura za transfere

Edmir Škorić

Ralf Rangnick na pragu je preuzimanja Milana i čini se da će u narednim danima sve biti gotovo.

Rangnick i Milan su dogovarali posao prije pandemije koronavirusa, a njemački Bild objavio je kako je sjajni njemački stručnjak već neko vrijeme zauzet učenjem italijanskog jezika i spreman je da vrati Milan u vrh italijanskog nogometa.

Zatražio je velike ovlasti i petogodišnji ugovor na San Siru. Pored toga, Rangnick će dovesti dvadesetak "svojih" ljudi u klub, što dovoljno govori koliko ozbiljno shvata cijeli projekat.

Što se tiče finansijske komponente, Nijemcu će trebati 75-80 miliona eura za transfere i 140 miliona eura za restrukturiranje kluba u cjelini. Štaviše, Rangnick želi igrati moderni nogomet i znatno će podmladiti tim, smanjivši prosječnu dob na 22 godine. Imajte na umu da je trenutni tim Milana na prosjeku od preko 26 godina.

Njegovim dolaskom očekuje se da Zlatan Ibrahimović napusti klub, baš kao i direktor Paolo Maldini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.