Norvežanin govorio za Sky Sport

Haalanda ne dotiču špekulacije o Real Madridu

Norvežanin Erling Haaland ne obazire se mnogo na transfer šoekulacije koje se vežu za njegovo ime u posljednje vrijeme.

Haaland je igrao nestvaran fudbal prije Covid19 pauze. Na 11 odigranih utakmica za novi klub Borussiju Dortmund postigao je čak 12 golova.

U posljednje vrijeme se opet povezuje s transferom u Real Madrid, ali takve priče ga za sada ne zanima, sudeći barem po onome što on kaže.

"Fokusiran sam na svoje partije, ne na pažnju koja mi se poklanja u medijima", kaže on za Sky Sport i dodaje: "Razmišljam samo o tome da radim svoj posao, a to je nešto što najviše volim. Moj fokus je na tome".

Osim Reala za Haalanda se interesuje još nekoliko velikana. U prvom redu tu su Juventus, PSG i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ranije je otkriveno kako on ima otkupnu klauzulu u ugovoru s Dortmundom u iznosu od 'svega' 70 miliona eura, ali ista može da b ude aktivirana tek u januaru sljedeće godine, ne ovog ljeta.

Inače, Milioneri su ga Red Bull Salzburgu platili svega 20 miliona evropskih novčanica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.