Trener NK Čelik

Umit Ozat birao između ljubavi i novca: Novac! Kakva ljubav?

Midhat Šljivak

Još uvijek aktuelni trener NK Čelik Umit Ozat i dalje se nalazi u Turskoj.

Tamo će vjerovatno i ostati jer će teško dobiti šansu da nastavi s radom u zeničkom timu, no u Turskoj je ovaj stručnjak često u medijima.

Gotovo da nema dana u kojem se ne pojavi u nekoj od emisija, a jučer je imao zanimljiv odgovor kada su ga u jednom show programu pitali da se odluči između ljubavi i novca.

Odgovor turskog trenera je bio izuzetno zanimljiv - odabrao je novac.

"Novac", ispalio je kao iz topa Ozat i nastavio je:

"Kakva ljubav? Postoji samo jedna ljubav, ona od Allaha. Ne vjerujem u drugu ljubav osim te", poručio je Ozat.

Umit Ozat traži da ga vlasti saslušaju: Znam imena terorista u fudbalu...

Trener Čelika tvrdi da među igračima i trenerima još uvijek ima pripadnika FETO organizacije i pozvao je vlasti da ga ispitaju, jer on zna njihova imena.

"Još uvijek postoje predsjednici klubova koji su u FETO organizaciji. Isto tako, tu su igrači i treneri koji su pripadnici FETO", rekao je Ozat i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neka me vlasti pitaju. Znam ko drži stranu Fethullaha Gulena, znam ko su. Tražim od vlasti da me saslušaju i sve ću im reći", poručio je Ozat.

Organizacija FETO optužena je za pokušaj državnog udara u Turskoj 2016. godine, a mnogi sportisti koji se izjasnili kao njeni članovi su završili u zatvoru ili su izbjegli u inostranstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.