Preani otkaz skopo koštao Saudijce

Bivši klub Slavenu Biliću dužan isplatiti čak 15 miliona dolara

Saudijski Al Ittihad je dužan, prema presudi tijela Fife, u roku od 30 dana Slavenu Biliću, bivšem hrvatskom treneru i aktualnom treneru West Bromwich Albiona, isplatiti 15 miliona dolara objavili su tamošnji mediji

Bilić je u veljači 2019. dobio otkaz na klupi kluba iz Saudijske Arabije iako mu je ugovor trajao do lipnja 2021. pa mu s obzirom na taj raskid pripada određena odšteta.

Hrvatski stručnjak je Al-Ittihad preuzeo u februaru 2019., a na klupi se zadržao samo pet mjeseci prije nego što su  vlasnici kluba potjerali njega i njegove suradnike Aljošu Asanovića, Deana Računicu, Marija Tota, Franu Leku, Danila Butorovića, Tončija Gabrića i Ivu Katušića.

Nakon četiri odigrana kola u sezoni 2018./19. čelnici saudijskog kluba su doveli Bilića, a klub je bio u zoni ispadanja sa samo jednim osvojenim bodom.

U sljedećih 16 utakmica klub je ostvario četiri pobjede, pet neriješenih utakmica i sedam poraza, što je dovelo samo do skoka na pretposljednje mjesto, a to nije bilo dovoljno s obzirom na to da su vlasnici u pojačanja uložili preko 30 milona eura.

Bilić je dobio otkaz nakon poraza od Al-Hilala, koji je tada vodio današnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić, koji je dobio priznanje za trenera mjeseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.