Bilić u WBA dovodi dvojicu Hrvata?
EPA

Traži pojačanja za Premier ligu

Bilić u WBA dovodi dvojicu Hrvata?

Iako su prvenstva obustavljena uslijed koronavirusa, klubovi već prave liste potencijalnih želja.

Izuzetak nije ni Slaven Bilić koji s uspjehom prevodi West Bromwich Albion. Ovaj klub hrvatski trener će, po svemu sudeći, uvesti u Premier ligu i u skladu s tim uveliko radi na jačanju igračkog kadra, a mediji su u međuvremenu otkrili koje igrače želi dovesti na Hawthorns.

Jedan od onih koje bi rado doveo je Milan Badelj. Ovog vezistu poznaje jako dobro još iz vremena kada je trenirao hrvatsku reprezentaciju, a sada želi iskoristiti to što ne uživa povjerenje Simonea Inzaghija u Laziju.

Prema nekim informacijama kontakti su već uspostavljeni, no nije Badelj jedini Hrvat koji bi od naredne sezone mogao zaigrati za West Bromwich Albion.

U turskim medijima, konkretno tamošnjem Fanatiku, pojavila se informacija da je na Bilićevoj listi želja i Domagoj Vida. Za eventualni transfer navodno su Englezi spremni da izdvoje 10 miliona eura Bešiktašu i sjajnom defanzivcu ponude oko 3,5 miliona eura po sezoni, što je više od onog što danas ima.

Baggiesi bi, kako stvari stoje, mogli uskoro biti prava hrvatska kolonija jer je osim Bilića i njegovog stručnog štaba u klubu i Filip Krovinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi