Dao intervju za Transfermarkt

Anel Hadžić govorio o FK Sarajevo, dotakao se i riječi Edina Džeke koje su ga gurale naprijed

Edmir Škorić

Bivši i povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić govorio je o svojim nastupima u dresu nacionalnog tima, ali i avanturi u Ferencvarošu i poveznici s FK Sarajevo.

Hadžić, koji je predstavljao BiH i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, govorio je za Transfermarkt. Prvenstveno o trenutnoj situaciji i pandemiji koronavirusa.

"Zbog ove situacije ne mogu raditi posao koji najviše volim. Nedostaje mi sve. Moja žena i ja smo otputovali iz Mađarske u Austriju sredinom marta, te uživamo zajedno i nadoknađujemo vrijeme koje smo propustili jer sam ja uvijek bio na terenu. Očekujemo naše prvo dijete", rekao je Hadžić, naglasivši da će se zbog svega nogomet vratiti u realističnu dimenziju.

"U posljednjim godinama, plate i transferi igrača su prevazišli okvire realnosti. Nogomet će ponovo biti vodeća sila, ali se neće plaćati tolike sume za igrače", veli.

U Mađarskoj mu je zimus rečeno da nije u planovima trenera za prvi tim.

"Na zimu, klub mi je rekao da više ne računaju na mene i da me prebacuju u drugi tim. Prihvatio sam ovu odluku profesionalno. Pokušao sam pomoći mladim igračima i ostati u formi koliko god je to moguće. Definitivno neću zaboraviti prošlu godinu, ali iz svake loše situacije i iskustva vi rastete i učite o životu. To me samo učinilo jačim".

Povezivao se sa Fudbalskim klubom Sarajevo i ranije, a i nakon što je napustio Mađarsku. Koliko ima istine u tome?

"Moj status nije bio jasan kada smo razgovarali i nismo tada uspjeli da se dogovorimo. Razgovarat ćemo ponovo na ljeto. Zbog korone moramo sačekati da vidimo šta će se desiti".

Tvrdi da je, iako je rođen u Austriji, oduvijek želio da igra samo za BiH.

"To nije bila nikakva odluka protiv Austrije već za Bosnu i Hercegovinu. Jasno je bilo uvijek da sam samo želio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moja ljubav prema državi je prevelika".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije, naravno, bio imun na kritike kako je u reprezentaciji jer je u agenciji brata bivšeg bh. selektora Safeta Sušića.

"To me nerviralo na početku, a također i vrijeđalo. Bio sam veoma mlad, moj san se ostvario i odjednom ljudi su me vrijeđali i pravili glupe priče koje nisu imale veze sa istinom. Nisam znao uopšte tog čovjeka i nikada nisam imao ništa sa njim. Bio sam u istoj agenciji, ali sam imao drugog menadžera koji nije imao ništa sa tim. Ja sam znao istinu i to me ohrabrivalo. Moj prijatelj Edin Džeko mi je ulio dozu povjerenja, rekao mi je da sam ovdje zbog svog znanja i srčanosti koje sam pokazao u mnogim utakmicama", kazao je Hadžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.