Iza 7. juna prvenstvo se ne može nastaviti, Željezničar sutra šalje svoj prijedlog

Iza 7. juna prvenstvo se ne može nastaviti, Željezničar sutra šalje svoj prijedlog

Endin Čaušević

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održani su danas još jednu video konferenciju s bh. premijerligašima, a glavna tema bio je nastavak sezone u našoj zemlji.

Premijer liga prekinuta je prije dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa, a još uvijek nema odluke da li će sezona biti nastavljena ili prekinuta. Savez je nedavno dostavio upitnike klubovima da se izjasne oko nastavka ili prekida sezone.

U upitniku je devet klubova odgovorilo da su za nastavak sezone, dok su tri kluba bili za opciju prekida ili suzdržani.

Na današnjoj video konferenciji u diskusiji su učestvovali i klubovi koji su protiv nastavka sezone, ali ukoliko Krizni štabovi odobre da su se stekli svi uslovi da se sezona nastavi onda će oni svakako poštovati tu odluku.

Prema odluci NSBiH krajni datum za početak Premijer lige je 7. juni, a Savez na adresu UEFA-e do 25. maja mora poslati jasan odgovor da li se sezona prekida ili nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, iz Saveza su danas napomenuli sve klubove da prije početka treninga svi igrači moraju biti testirani na koronavirus. Treba dodati da je klubovima u FBiH danas odobreno treniranje, a u RSu će moći trenirati od 18. maja. 

Na kraju dodajmo da iz Željezničara smatraju da se sezona može završiti i ako krene iza 7. juna, te će sutra na adresu Saveza dostaviti svoj prijedlog.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kolezeljovac
Juna novinaru ne JULA!
1 2
FighterIXI
Koga obavezuje mišljenje jednog kluba? 1/12
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi