Grci neće nastaviti sezonu

Zaključeno grčko prvenstvo, Panathinaikos jednoglasno proglašen prvakom

Na današnjem video sastanku predstavnika grčkih klubova te vodstva lige odlučeno je da je sezona 2019/20. zaključena. 

Na sastanku je upriličeno i glasanje poslije kojeg je jednoglasno odlučeno da se atenski Panathinaikos proglasi prvakom. 

Na sastanku je također donesena i odluka kako nijedan tim neće napustiti prvu ligu te su tako solunski posrnuli giganti PAOK i Aris izbjegli ispadanje u niži rang natjecanja. Odlučeno je da će i liga dogodine biti proširena na 16 ekipa jer će dvije prvoplasirane drugoligaške momčadi ući u HEBA Ligu. 

Također je najavljeno da će se razmatrati mogućnost pomoći svakom grčkom prvoligašu u iznosu od 200.000 eura kao pomoć za sudjelovanje u HEBA Ligi i kao garancija da će se isplaćivati potpisani ugovori s igračima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.