Rođeni objavili nove mjere, blaže u odnosu na mart

FK Velež reducirao aprilsku i majsku plaću za 30%

Iz mostarskog FK Velež večeras su za SportSport.ba potvrđene nove informacije o klupskim plaćama za april i maj.

Nakon što je FK Velež na početku pandemije koronavirusa objavio da će plaće igračima, trenerima i uposlenicima kluba biti smanjene za 50%, mjere za april i maj bit će nešto blaže što su svakako dobre vijesti za mostarski klub. 

Rođeni su za ova dva mjeseca plaće smanjili za 30%, dok također saznajemo a i potvrđeno je za SportSport.ba da su igrači, treneri i djelatnici kluba danas primili plaće za mjesec april.

Ovo je još jedna potvrda transparentnog poslovanja uprave Veleža koji i u ovim teškim vremenima u kojima je teško izbjeći krizu pokušava svim svojim članovima olakšati teške trenutke.

Ova odluka je kao i prošla prihvaćena bez ikakvih prigovora i primjedbi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.